Emy Stokbroekx

Cura Vivendi is opgericht door Emy Stokbroekx om gezinnen te coachen, kinderen en hun ouders weer dichter bij elkaar te brengen, om zo te kunnen leven vanuit liefde, balans en harmonie.

Op deze pagina  lees je de antwoorden op de drie meest gestelde vragen over Emy's achtergrond, namelijk:

  1. Waarom ben je met Cura Vivendi begonnen?
  2. Wat maakt jou anders dan andere (gezins)coaches?
  3. Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring?                        

 

 

 

 

Waarom ben je met  Cura Vivendi begonnen?

Ik weet als geen ander hoe het is om samen te leven met een bijzonder iemand. Op mijn 16e ben ik tot over mijn oren verliefd geworden op mijn huidige man.

We zijn inmiddels al wat jaartjes samen en we hebben samen twee kinderen gekregen. Dat het niet altijd van een leien dakje gaat, dat mag duidelijk zijn. Om samen te leven met iemand met ADHD, dat valt niet altijd mee. Al snel zijn ook wij de eerste struikelblokken tegengekomen.  Wij zijn samen, en ook alleen, altijd op zoek geweest naar verbeteringen. Ook wij hebben hulp in het verleden gezocht, maar nooit gevonden wat we nodig hadden. Ik dacht dat moet anders kunnen! Daarom ben ik mij gaan bijscholen, meer verdiepen en gaan specialiseren op het gebied van bijzondere kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld ADHD.

 

Wat maakt jou anders dan andere (gezins)coaches?

Een droom om een praktijk te beginnen was al lang geleden geboren. En na het volgen van een aantal studies en cursussen was ik klaar om te beginnen met een praktijk. Helaas nam het leven plotseling een andere wending en kreeg ik in januari 2013 een zwaar auto ongeluk. Drie zware jaren volgden, zowel op lichamelijk gebied als mentaal heb ik hard moeten werken en vechten om er bovenop te komen. Deze drie jaren hebben mij echter ook veel gebracht en heb ik meer geleerd dan ooit te voren. Zo ben ik steeds meer gaan inzien dat lichaam, emoties en geest elkaar zo sterk beinvloeden en welke kracht zij onderling hebben. Ook ben ik steeds meer gaan zien dat het nooit die ene persoon beftreft, maar het hele gezin. De invloed die zij op elkaar, en daarmee op de klachten/ op het welzijn hebben, is enorm groot.

Dat maakt dat ik in de praktijk niet alleen behandeld en coach met kennis uit studies en werk, maar ook met persoonlijke ervaring, een natuurlijke intuïtie en werk ik vanuit mijn hart.

 

Wat is jouw achtergrond qua opleiding en ervaring?

Nadat mijn opleiding SPW (sociaal pedagogisch werk) heb afgerond ben ik in de zorg gaan werken. Meer dan 10 jaar heb ik in een dagbesteding voornamelijk de creatieve, tuin en kook activiteiten verzorgt voor mensen met verschillende achtergronden (dementie, psychiatrie, parkinson, MS, NAH enz.).

Ik wilde graag iets anders, iets meer dat bij mij paste en iets waar ik mensen op andere manier kon laten kijken naar hun klachten op zowel lichamelijk, emotioneel en geestelijk gebied. Ik ben begonnen met de opleiding Bowen therapie. Daarna heb ik 1 jaar medische basiskennis ( anatomie, fysiologie, pathologie) gevolgd en afgerond. Vervolgens wilde ik meer kennis op het gebied van coaching en heb ik de cursus gevold voor coaching bij ADHD. Zoals ik al eerder zei heb ik gemerkt dat lichaam, emotie en geest enorm sterk verbonden zijn. Klachten alleen op fysiek niveau behandelen is vaak niet voldoende, daarom heb ik de cursus Ankh therapie en E.E.N. energetica gevolgd. Om ook op energetisch niveau te kunnen werken.

Nog steeds blijf ik mij verder ontwikkelen en blijf ik cursussen en studies volgen om mijn kennis en mogelijkheden te blijven uitbreiden.