(Gezins) Coaching

Als ouder heb je het voorrecht om papa of mama te zijn van je bijzondere zoon of dochter. Als dan blijkt dat je kind bijvoorbeeld ADHD heeft, autsime of een HSP is, maakt dat je kind nog meer uniek en bijzonderder. Toch zullen er ook momenten zijn dat je dat unieke en bijzondere even niet meer ziet, en denkt "wat moet ik nu nog doen? "

Opvoeden valt gewoon niet altijd mee, dat is voor alle ouders hetzelfde. Je zult jezelf echt wel eens afvragen; doe ik het wel goed? Waar ligt mijn grens? Wil ik dit wel? Is dit wel goed voor mijn kind? Helaas kun je hier niet echt voor naar school gaan of een cursus volgen, en blijven alle kinderen anders en uniek (gelukkig). Je zult het dus moeten doen met je eigen verstand, maar vaak nog meer met je gevoel. Maar waar liggen je grenzen en hoe stel je die? Wat is goed voor je kind?  Dit zijn vragen waar je, vooral als je een bijzonder kind hebt, nogal eens mee rondloopt.  

Daarnaast krijg als ouder vaak ook nog te maken met "goed bedoelde adviezen" van buitenaf, of onbegrip. Vaak hebben omstanders, familie, vrienden, kennissen enz. weinig begrip als je kind "anders" is. Hoe ga je daar mee om? Zorgt dit voor irritaties? Bij jezelf, bij anderen of in je relatie met je partner?

Ik heb natuurlijk geen pasklare antwoorden op al je vragen, maar met mijn ervaring en kennis kan ik je wel goed op weg helpen.  Mijn doel? Om jou samen met je kind/gezin een liefdevolle, prettige en leefbare thuissituatie te creëren.

 

Individuele coaching Volwassenen

Ook is individuele coaching mogelijk voor volwassenen. Door middel van coaching gaan we samen praktisch aan de slag. Jij bepaalt het doel! Dit kan zijn op het gebied van structuur in het dagelijks leven en ondersteuning op je werk, zoals: time managment, werkorganisatie, aanpassing werkplek, communicatie met collega's, enzovoort. Omdat ik alleen werk kan ik echt maatwerk leveren. Thuisbezoeken, communicatie met werkgever/colega's, praktische tips voor thuis, het is allemaal mogelijk.

Coaching is dus gericht op je toekomst en het aanpakken van problemen/vraagstukken. Ondanks dat het verleden natuurlijk een belangrijk deel van jou uitmaakt, wordt daar bij coaching niet het accent op gelegd. Er wordt voornamelijk vooruit gekeken! Waar heb je moeite mee, waar loop je tegen aan, waar zou je meer over willlen weten enzovoort.